Конкурс „Young Urban Creator” – резултати

Преди няколко седмици приключи конкурса на Urban Creative Studio – “Young Urban Creator”. Началните ми очаквания бяха за слаба заинтересованост, но имах надежда да предизвикаме поне минимален интерес. Няколко седмици след публикуването, започнаха първите въпроси по условието. Месец преди да приключи срока, по моя грешка, съобщих, че остават броени дни. Настана лека паника, но ситуацията се изясни относително бързо. Извиних се официално на участниците за причинените неудобства.

С течение на месеците у мен се затвърждаваше впечатлението, че ще има около петима участници от по-изявените в online дискусиите. Реалността редуцира чувствително бройката. Единствения предаден проект беше на младата студентка по архитектура Мартина Тонева. След публикуване на чертежи и изображения в групата ни във Facebook, имаше и интрига с обвинения че проекта е краден. Бяха едно вълнуващи жежки юлски седмици с обвинения, контраобвинения, заплахи и официални писма. Съвсем истински конкурс се получи!

Наличието на един единствен проект, който би трябвало да спечели по default ме притесняваше в началото, но бързо намерихме решение. Броя гласували определя процента от обявения награден фонд, който получава победителката. И така месец и 102 гласа по-късно обявихме Мартина Тонева за краен победител.

Няколко дни по-късно, на средно делова церемония в офиса на Urban Creative Studio, поздравихме Мартина и й връчихме паричната награда и грамота. Месец по-късно успях да разнищя мистериите на администрирането на новия ни сайт. Искам да се извиня на тримата задали въпроси в коментарите под статията, които не бях потвърдил. За друг път ще знам.

Благодаря и на всички, които проявиха интерес към задачата. Очаквайте скоро нов конкурс, предшестван от групово обсъждане със студенти и преподаватели, за темата и формата. Повече информация през идните месеци.